Nieuwsarchief

 

Concertreis 2017

2017  Con Amore 35 jaar                                                                                                                  Con Amore bezocht Noord Holland
Op 16, 17 en 18 juni jl. brachten de leden van Con Amore ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan een bezoek aan Noord Holland. Op 17 juni werd een concert gegeven in de Martinuskerk in Medemblik en op 18 juni luisterde het koor een eucharistieviering  op in de Laurentiuskerk in Alkmaar. Hieronder enkele publicaties die betrekking hebben op deze optredens.
Website van de Stichting Bonifatiuskerk (www.bonifatiusmedemblik.nl):          
Con Amore inloopconcert

Datum: 17 juni 2017 12:30 - 13:00
Locatie: Bonifaciuskerk Medemblik
vanwege een begrafenisplechtigheid in onze Bonifaciuskerk
is dit concert verplaatst naar de Martinuskerk in de Ridderstraat (om de hoek) !
Het interessante koor Con Amore uit Baexem (Limburg)
o.l.v. (de van oorsprong Wit-Russische) Veronika Peerboom-Chujanova (uit Minsk)
begeleiding: Toon Konings
besteedt een concertreisje aan Noord-Holland (noord) en kon Medemblik niet overslaan !
Tussen de stoomtrein en boot door komen ze een halfuurtje optreden in onze Bonifaciuskerk
met een gevarieerd repertoire:
Mozart, Stainer, Gounod, Händel, Mendelssohn, Jenkins ...
maar ook Gabriella's Song (uit film: As it is in Heaven)
Gratis inloop !
Vrijwillige bijdrage aan de uitgang ...
Aanvang 12.30 uur

Op ‘Medemblik Actueel’:
MEDEMBLIK Op zaterdag 17 juni treedt het gemengd koor Con Amore  uit het Limburgse Baexem tussen de middag GRATIS op in de Martinuskerk in Medemblik. Het repertoire is gevarieerd, van eigentijds tot klassiek: van Gabrielle’s song (uit: As it is in Heaven) tot Karl Jenkins’ Adiemus en Mozart’s Dona nobis pacem !
Vanwege een lustrum bezoekt het koor dit weekend  Noord-Holland-noord en een ritje met de stoomtrein brengt het gezelschap vanzelf in het mooie Medemblik ! Tussen de trein en de boot is een klein concert gepland.
Het koor bestaat uit ruim 50 leden en staat onder leiding van (de Wit-Russische) Veronica Peerboom-Chujanova met begeleiding van Toon Konings.
De moeite waard om even te komen luisteren !
Dit concert is verplaatst naar de Martinuskerk in verband met een begrafenisplechtigheid in de Bonifaciuskerk.
• Zaterdag 17 juni 2017
• Aanvang 12.30 uur
• Martinuskerk – Ridderstraat 5 – Medemblik
• Entree GRATIS (vrijwillige bijdrage welkom)

Op de website van de Matthias-Laurentius parochie Alkmaar:
Gemengd koor Con Amore uit Baexem bezoekt Noord Holland

 
Gemengd zangkoor Con Amore uit Baexem (gelegen bij Roermond) viert dit jaar het 35 jarig bestaansfeest. In het kader van dit lustrum bezoekt Con Amore op 16, 17 en 18 juni diverse steden in  Noord Holland en treedt op in Medemblik en in Alkmaar:  op 17 juni om 12.30 uur in de Bonifatiuskerk in Medemblik en op 18 juni om 11.00 uur tijdens een eucharistieviering  in de Laurentiuskerk in Alkmaar.               
Architect van deze kerk ook wel Alkmaarse Cuyperskerk genoemd is de Roermondse architect Pierre Cuypers. Op de terugreis naar Baexem heeft het koor een bezoek gepland aan Kasteel de Haar (in Haarzuilens), eveneens een creatie van Cuypers. Op deze manier wordt zondag 18 juni voor het koor een echte ‘Cuypersdag’.
Het Gemengd zangkoor Con Amore bestaat uit ruim 50 actieve leden. Het koor staat onder leiding van de in Wit Rusland geboren Veronica Peerboom-Chuyanova. Con Amore wordt begeleid door pianist Toon Konings. Het repertoire van het koor bestaat uit een afwisseling van klassieke gezangen met eigentijdse muziek.
Hoewel Con Amore een profaan koor is, worden ook regelmatig kerkdiensten opgeluisterd met meerstemmige missen en passende koorwerken. Zo werden tijdens concertreizen H. Missen opgeluisterd in de Sint Salvatorskathedraal in Brugge (B) (2007) en in de St. Johannes Baptist Kirche in Bad Arolsen (D) (2012).
In 2014 verzorgde het koor een optreden met liederen van Russische componisten in de Kerkzaal van Hermitage Amsterdam.

n 11 i 2017

Koorscholingsdag

Koorscholingsdag  Gemengd Koor Con Amore Baexem

In 2017 bestaat het koor 35 jaar en viert dit 7e lustrum onder andere met een groots opgezet lustrumconcert in het najaar van 2017.

De voorbereiding hierop start op 15 oktober a.s. wanneer het koor een koorscholingsdag organiseert.

Het koor telt ruim 50 leden, afkomstig uit de regio Baexem en verre omgeving. Omdat de mannenstemmen momenteel enigszins in de minderheid zijn, is het koor op zoek naar mannen die ons koor kunnen versterken en op deze dag vrijblijvend kunnen aansluiten. Naast mannen die voorheen al in een koor gezongen hebben en deze prachtige hobby misschien opnieuw willen oppakken, zijn ook mannen zonder koorervaring van harte welkom. Deze koorscholing zal aantonen dat iedereen zingen leren kan. Voor hen die bereid zijn met ons koor verder te gaan, wordt een gratis kooropleiding aangeboden. De eerste twee maanden is eveneens geen contributie verschuldigd.

De dag wordt muzikaal verzorgd door de heer Harrie Spronken. Deze pur sang musicus, die in 2011 de prestigieuze Limburgse Koorprijs ontving, is naast solist, pianist,docent, componist en dirigent een bevlogen autoriteit op het gebied van koorscholing. Sinds 2012 houdt hij zich eveneens intensief bezig met het wel en wee van de ouder wordende stem.

Deze koorscholingsdag vindt plaats in een bijzondere lokatie: de “Boskapel” Hornerheide, Horn en start om 10.00 uur. Na een korte middagpauze waarin een lunch wordt aangeboden gaan we door tot 14.00 uur. Deze sessie is gratis voor onze koorleden en voornoemde gasten.

Belangstellenden kunnen zich t/m 14 oktober a.s aanmelden bij ons secretariaat Mevr. Miet Janissen, tel. 0475 332711, emailadres  m.janissen @conamorebaexem.nl  of middels een van onze leden.

De wekelijkse repetities worden gehouden op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur in de Baexheimerhof te Baexem en staan onder de deskundige leiding van Veronika Peerboom-Chujanova.

a 06 e 2016

Open repetitie 16-02-2016

Open repetitie Con Amore Baexem

Gemengd koor Con Amore uit Baexem is een koor met ambitie dat momenteel ruim 50 leden telt, voornamelijk afkomstig uit de gemeente Leudal maar ook uit de omliggende gemeenten. Vorig jaar heeft het koor na een zeer geslaagde open repetitie 12 nieuwe leden kunnen toevoegen, die inmiddels allen, na een koorscholing van circa 2 maanden, met veel animo meezingen. Teneinde de koorbalans  te verbeteren is het koor nog op zoek naar mannen die de tenoren en bassen kunnen versterken. Hiertoe wordt op dinsdag 16 februari a.s. een open repetitie gehouden in het repetitielokaal Baexheimerhof te Baexem, van 20.00 tot 22.00 uur. Mannen, ook die nog nooit in een koor gezongen hebben, zijn van harte welkom. Het kunnen lezen van noten is absoluut geen vereiste.  Na een korte inleiding kunnen de “kandidaat-leden” plaats nemen tussen de overige mannen van het koor en zal er met het gehele koor een nieuw eenvoudig 4-stemmig lied worden ingestudeerd. Indien men na afloop van deze repetitie door wil gaan als aspirant lid van het koor, krijgt men de gelegenheid om een koorscholing te volgen van circa 2 maanden. Er zal daarbij gewerkt worden met de inmiddels zeer succesvolle methode “Ontdek je stem”, begeleid door een ervaren externe zangcoach. Deze cursus is geheel gratis.  Gedurende deze periode kan men ook bij de reguliere repetities van het koor aansluiten en behoeft er geen contributie betaald te worden.  Mannen met reeds de nodige koorervaring zijn natuurlijk ook welkom.  

In een koor zingen is niet alleen een mooie maar ook een veelzijdige en zinvolle vrijetijdsbesteding. Het vergt een goede toegewijde inzet, maar geeft tegelijkertijd  een geweldige voldoening.                                                                                                                        

De wekelijkse repetities worden  gehouden op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Baexheimerhof, Kerkstraat 1A, 6095 BD, te Baexem en staan onder de deskundige  leiding van Veronika Peerboom-Chujanova.

Aanmelden kan bij het secretariaat Mevr. Miet Janissen, tel. 0475 332711, emailadres mietjanissen@ziggo.nl of middels een van onze leden. Voor meer informatie  over het koor: www.conamorebaexem.nl

 

o 01 a 2016

Sylvesterconcert

Baexemse muziekverenigingen sluiten jaar af met spetterend Sylvesterconcert

Op zondag 27 december aanstaande sluiten Drumband Schutterij St. Jan, gemengd koor Con Amore en Fanfare Aurora gezamenlijk het jaar af met een spetterend Sylvesterconcert. Vanaf 19.00 uur zal het Baexheimerhof worden omgetoverd tot een waar muziektheater.

Evenals voorgaande jaren belooft het ook dit jaar weer een muziekuitvoering op hoog niveau te worden. Spanning en verrassende muzikale combinaties zorgen ervoor dat het publiek op het puntje van de stoel kan genieten van een gevarieerd concert. Dit eindejaarsconcert is gratis te bezoeken in Gemeenschapshuis Baexheimerhof, Kerkstraat 1a.

n 15 r 2015

Carmina Burana

De Carmina Burana is een verzameling verhalen en gedichten uit de Middeleeuwen, geschreven door rondtrekkende studenten en geestelijken. De voornaamste thema’s zijn : het ontluiken van de natuur in de lente, heftige kritiek op kerkelijke en wereldlijke overheid  en de verheerlijking van het ongebonden leven vol  aardse  geneugten. Omstreeks 1937 heeft de Duitse componist Carl Orff een selectie van 24 teksten op herkenbare muziek gezet, boordevol herhalingen en opzwepende ritmes. Het geheel wordt vooraf gegaan en besloten door een hymne aan Fortuna de godin van het lot. “O Fortuna”.

Op 7 en 8 november 2015 wordt dit overweldigende stuk uitgevoerd door een viertal  koren en een harmonieorkest uit de gemeente Leudal, te weten:  Mannenkoor De Leudalzangers,  Zanggroep Kazoo,  Gemengd koor Melodia  en Gemengd koor Con Amore, onder muzikale begeleiding van Harmonie L’Union.  Totaal circa 180 zangeressen en zangers, alsmede 70 muzikanten.                                             

Als solisten treden op de sopraan  Martine Reyners, de tenor Pascal Pittie en de bariton Koen van Agtmael.  De pianobegeleiding wordt uitgevoerd  door Irina Venckus en Patrick Aendekerk.                                                                                 

De algehele muzikale leiding van de uitvoering is in handen van de dirigenten: Jan Mertens en Erik Somers.

De  uitvoeringen  vinden plaats in TheaterHotel “De Oranjerie” in Roermond  op zaterdag 7 november om 20.00 uur en op zondag 8 november om 15.00 uur. De entree bedraagt  € 27,50  (incl. garderobe en pauzedrankje).                            

 In het voorprogramma (vóór de pauze)  zullen de harmonie, alsmede de solisten en koren, afzonderlijk en gezamenlijk, een repertoire brengen van voornamelijk licht klassieke werken.

Deze Carmina Burana is een benefietconcert. De opbrengsten gaan naar de Nederlandse RETT Syndroom Vereniging. Het Rett syndroom is een zeldzame ontwikkelingsstoornis van het zenuwstelsel die vrijwel alleen bij meisjes voorkomt. Meer informatie hierover vindt U op  www.rett.nl 

Kaartverkoop en reserveren via ThaterHotel De Oranjerie ,             (www.oranjerieprogramma.nl),  telefonisch: 0475 391491

; 13 r 2015

lenteconcert

lenteconcert 18-04-2015

Lente concert gemengd koor Con Amore Baexem.

Op zaterdag 18 april houdt Con Amore  een lenteconcert in Baexheimerhof te Baexem.

Onder leiding van haar dirigente Veronika Peerboom Chujanova kunt U genieten van een afwisselend programma. 

Aan de piano: Toon Konings

Deze avond wordt mede opgeluisterd door Mannenkoor de Zank  uit Beegden o.l.v. Gerard Leurs 

en gemengd koor  Vocante uit Neer o.l.v. Ruud Geelen.

Aan de piano bij beide koren : Roger Dings.

Aanvang 20.00 u de toegang is gratis

 

a 26 n 2015

Lintje voor Jos Vossen

Voor de 2e keer werd er dit jaar iemand binnen ons koor koninklijk onderscheiden.

Jos Vossen werd vrijdag 25 april 2015 benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jos is onder meer oprichter van de Heemkundevereniging Heythuysen. Sinds 1963 is hij bestuurlijk actief bij de FNV Bouw en Hout, afd. Leudal en kaderlid van FNV Meubel en Hout regio Zuid in Weert. Ook is Jos lid van diverse zangvereinigingen. Zo ook van ons koor. Nooit wordt er binnen ons koor tevergeefs een beroep op Jos gedaan om hand- en spandiensten te verrichten.

Jos van harte proficiat.

o 28 u 2014

Lintje voor Mia Smeets

Mia Smeets-Jeurissen uit Baexem is donderdagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij kreeg het lintje opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal tijdens de Jubileumjaarvergadering van het 50-jarig bestaan van Seniorenvereniging St. Joseph, tevens naamdag van deze heilige.

Mia Smeets-Jeurissen (68) was van 1969 tot 2004 werkzaam als docent/conrector bij de Scholen-gemeenschap St. Ursula. Daarnaast was zij in 1966 oprichter van de Nijmeegse Studenten Zaalhandbalvereniging Ha-Stu en van 1975-1981 trainer en coach bij de voormalige Handbalvereniging Haelen. Sinds 2005 is zij vicevoorzitter van het Gemengd Zangkoor Con Amore in Baexem en sinds 1997 voorzitter van de kerstcommissie. Sinds 2003 is zij vVrijwilliger bij de Parochie St. Johannes de Doper te Baexem en sinds 2005 voorzitter van de buurtvereniging De Dorpstraat in Baexem. Sinds 2006 is Smeets bovendien bestuurslid van de Seniorenvereniging St. Joseph (KBO, afdeling Baexem). Ook is Mia Smeets sinds 2009 vrijwilliger bij de KBO Limburg.

MIa Proficiat !                                                                                        

z 23 n 2014

Optreden Con Amore Hermitage Amsterdam

Op zondag 23 februari 2014 vond er om 14.00 uur in een volledig bezette Kerkzaal van de Hermitage Amsterdam een uniek concert plaats. Gemengd zangkoor Con Amore uit Baexem presenteerde  een gevarieerd programma met   liederen  van Russische componisten. Deze liederen werden eerder ten gehore gebracht tijdens het lustrumconcert in 2012 in de Bombardon in Heythuysen.

Onder  leiding van dirigente Veronika Peerboom-Chujanova verraste Con Amore  de toehoorders  met koren uit opera’s, volksmuziek en geestelijke liederen.  Het koor werd op de vleugel begeleid door Toon Konings. De liederen werden gepresenteerd met door Frits Criens, de stadsdichter van de gemeente Leudal, samengestelde gedichten die het karakter en de inhoud van elk lied weergaven. Dat was wel nodig want de meeste liederen werden  in het Russisch gezongen.

Afgaande op de enthousiaste reacties van het publiek werd het optreden van Con Amore zeer  gewaardeerd.  Aan het einde van het concert werd het koor beloond met  een staande ovatie.                                                                                                                         

Enkele reacties van de organisatie en vanuit het publiek:

Nogmaals veel dank voor de mooie dag gisteren in het museum.

Jullie waren een opvallend gezellig en goed georganiseerd koor. Wij kijken er met plezier op terug.     en....                                                                                                                                                          en                                                                                                                                                                                                 …. wat Con Amore afgelopen zondag heeft laten horen en zien was geweldig. Ik kan zeggen dat ik de muziek prachtig vond, ontroerend soms en soms indrukwekkend. Vanaf de opkomst tot en met het in ontvangst nemen van het slotapplaus stond er een professioneel koor met een geweldige uitstraling: een grote, krachtige eenheid.                                                                                              

En dan stond er ook  met Veronika nog een keer een dirigente voor de groep met een geweldige uitstraling, overtuigd van haar eigen kracht en de kunde van het koor, plus een glimlach waarmee ze de  zaal helemaal voor zich innam.

Mooiere resencies als deze kan een koor en de dirigent niet wensen.  Con Amore kan voldaan en met genoegen terugdenken aan dit optreden. Het was een van de hoogtepunten in het 32 jarig bestaan van het koor.

Gedicht dat Frits Criens schreef bij een der liederen van het programma:

Otsje Nash

Het Onze Vader uit de Russisch-orthodoxe liturgie.

 

Ontelbaar vaak al lovend aangeheven

Gepreveld of in stilte opgezegd

Het zijn gewone woorden, maar oprecht

Mattheüs heeft ze ons als steun gegeven

 

Die woorden brengen ons tot U steeds nader

En schenken U een heerlijk dankboeket

Ook nu weer zingen wij dit oud gebed

Een Russisch Otsje Nash, het Onze Vader

 

z 23 a 2014

Driekoningen Mis in Leveroy

Op 5 januari 2014 is Con Amore het nieuwe jaar goed begonnen met het opluisteren van de Driekoningenmis in Leveroy. Al meer dan 25 jaar is het een traditie om tijdens deze mis te komen zingen. De geweldige akoestiek en de prettige ontvangst maken dat het zingen in Leveroy altijd een fijn gebeuren is. Ook de koffie na afloop smaakt ons altijd prima.

De dirigent van het kerkoor, Hans Peeters, maakte ons een compliment over de vooruitgang die Con Amore de laatste jaren o.l.v. Veronika Peerboom gemaakt heeft.

We zullen begin 2015 weer onze opwachting in Leveroy maken.

Het eerstvolgende optreden van Con Amore zal op 23 februari plaatsvinden in de Hermitage in Amsterdam, alwaar wij ons Russisch repertoire ten gehore gaan brengen.

d 08 j 2014