Nieuwsarchief

 

Open repetitie 16-02-2016

Open repetitie Con Amore Baexem

Gemengd koor Con Amore uit Baexem is een koor met ambitie dat momenteel ruim 50 leden telt, voornamelijk afkomstig uit de gemeente Leudal maar ook uit de omliggende gemeenten. Vorig jaar heeft het koor na een zeer geslaagde open repetitie 12 nieuwe leden kunnen toevoegen, die inmiddels allen, na een koorscholing van circa 2 maanden, met veel animo meezingen. Teneinde de koorbalans  te verbeteren is het koor nog op zoek naar mannen die de tenoren en bassen kunnen versterken. Hiertoe wordt op dinsdag 16 februari a.s. een open repetitie gehouden in het repetitielokaal Baexheimerhof te Baexem, van 20.00 tot 22.00 uur. Mannen, ook die nog nooit in een koor gezongen hebben, zijn van harte welkom. Het kunnen lezen van noten is absoluut geen vereiste.  Na een korte inleiding kunnen de “kandidaat-leden” plaats nemen tussen de overige mannen van het koor en zal er met het gehele koor een nieuw eenvoudig 4-stemmig lied worden ingestudeerd. Indien men na afloop van deze repetitie door wil gaan als aspirant lid van het koor, krijgt men de gelegenheid om een koorscholing te volgen van circa 2 maanden. Er zal daarbij gewerkt worden met de inmiddels zeer succesvolle methode “Ontdek je stem”, begeleid door een ervaren externe zangcoach. Deze cursus is geheel gratis.  Gedurende deze periode kan men ook bij de reguliere repetities van het koor aansluiten en behoeft er geen contributie betaald te worden.  Mannen met reeds de nodige koorervaring zijn natuurlijk ook welkom.  

In een koor zingen is niet alleen een mooie maar ook een veelzijdige en zinvolle vrijetijdsbesteding. Het vergt een goede toegewijde inzet, maar geeft tegelijkertijd  een geweldige voldoening.                                                                                                                        

De wekelijkse repetities worden  gehouden op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Baexheimerhof, Kerkstraat 1A, 6095 BD, te Baexem en staan onder de deskundige  leiding van Veronika Peerboom-Chujanova.

Aanmelden kan bij het secretariaat Mevr. Miet Janissen, tel. 0475 332711, emailadres mietjanissen@ziggo.nl of middels een van onze leden. Voor meer informatie  over het koor: www.conamorebaexem.nl

 

o 01 a 2016

Sylvesterconcert

Baexemse muziekverenigingen sluiten jaar af met spetterend Sylvesterconcert

Op zondag 27 december aanstaande sluiten Drumband Schutterij St. Jan, gemengd koor Con Amore en Fanfare Aurora gezamenlijk het jaar af met een spetterend Sylvesterconcert. Vanaf 19.00 uur zal het Baexheimerhof worden omgetoverd tot een waar muziektheater.

Evenals voorgaande jaren belooft het ook dit jaar weer een muziekuitvoering op hoog niveau te worden. Spanning en verrassende muzikale combinaties zorgen ervoor dat het publiek op het puntje van de stoel kan genieten van een gevarieerd concert. Dit eindejaarsconcert is gratis te bezoeken in Gemeenschapshuis Baexheimerhof, Kerkstraat 1a.

n 15 r 2015

Carmina Burana

De Carmina Burana is een verzameling verhalen en gedichten uit de Middeleeuwen, geschreven door rondtrekkende studenten en geestelijken. De voornaamste thema’s zijn : het ontluiken van de natuur in de lente, heftige kritiek op kerkelijke en wereldlijke overheid  en de verheerlijking van het ongebonden leven vol  aardse  geneugten. Omstreeks 1937 heeft de Duitse componist Carl Orff een selectie van 24 teksten op herkenbare muziek gezet, boordevol herhalingen en opzwepende ritmes. Het geheel wordt vooraf gegaan en besloten door een hymne aan Fortuna de godin van het lot. “O Fortuna”.

Op 7 en 8 november 2015 wordt dit overweldigende stuk uitgevoerd door een viertal  koren en een harmonieorkest uit de gemeente Leudal, te weten:  Mannenkoor De Leudalzangers,  Zanggroep Kazoo,  Gemengd koor Melodia  en Gemengd koor Con Amore, onder muzikale begeleiding van Harmonie L’Union.  Totaal circa 180 zangeressen en zangers, alsmede 70 muzikanten.                                             

Als solisten treden op de sopraan  Martine Reyners, de tenor Pascal Pittie en de bariton Koen van Agtmael.  De pianobegeleiding wordt uitgevoerd  door Irina Venckus en Patrick Aendekerk.                                                                                 

De algehele muzikale leiding van de uitvoering is in handen van de dirigenten: Jan Mertens en Erik Somers.

De  uitvoeringen  vinden plaats in TheaterHotel “De Oranjerie” in Roermond  op zaterdag 7 november om 20.00 uur en op zondag 8 november om 15.00 uur. De entree bedraagt  € 27,50  (incl. garderobe en pauzedrankje).                            

 In het voorprogramma (vóór de pauze)  zullen de harmonie, alsmede de solisten en koren, afzonderlijk en gezamenlijk, een repertoire brengen van voornamelijk licht klassieke werken.

Deze Carmina Burana is een benefietconcert. De opbrengsten gaan naar de Nederlandse RETT Syndroom Vereniging. Het Rett syndroom is een zeldzame ontwikkelingsstoornis van het zenuwstelsel die vrijwel alleen bij meisjes voorkomt. Meer informatie hierover vindt U op  www.rett.nl 

Kaartverkoop en reserveren via ThaterHotel De Oranjerie ,             (www.oranjerieprogramma.nl),  telefonisch: 0475 391491

; 13 r 2015

lenteconcert

lenteconcert 18-04-2015

Lente concert gemengd koor Con Amore Baexem.

Op zaterdag 18 april houdt Con Amore  een lenteconcert in Baexheimerhof te Baexem.

Onder leiding van haar dirigente Veronika Peerboom Chujanova kunt U genieten van een afwisselend programma. 

Aan de piano: Toon Konings

Deze avond wordt mede opgeluisterd door Mannenkoor de Zank  uit Beegden o.l.v. Gerard Leurs 

en gemengd koor  Vocante uit Neer o.l.v. Ruud Geelen.

Aan de piano bij beide koren : Roger Dings.

Aanvang 20.00 u de toegang is gratis

 

a 26 n 2015

Lintje voor Jos Vossen

Voor de 2e keer werd er dit jaar iemand binnen ons koor koninklijk onderscheiden.

Jos Vossen werd vrijdag 25 april 2015 benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jos is onder meer oprichter van de Heemkundevereniging Heythuysen. Sinds 1963 is hij bestuurlijk actief bij de FNV Bouw en Hout, afd. Leudal en kaderlid van FNV Meubel en Hout regio Zuid in Weert. Ook is Jos lid van diverse zangvereinigingen. Zo ook van ons koor. Nooit wordt er binnen ons koor tevergeefs een beroep op Jos gedaan om hand- en spandiensten te verrichten.

Jos van harte proficiat.

o 28 u 2014

Lintje voor Mia Smeets

Mia Smeets-Jeurissen uit Baexem is donderdagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij kreeg het lintje opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal tijdens de Jubileumjaarvergadering van het 50-jarig bestaan van Seniorenvereniging St. Joseph, tevens naamdag van deze heilige.

Mia Smeets-Jeurissen (68) was van 1969 tot 2004 werkzaam als docent/conrector bij de Scholen-gemeenschap St. Ursula. Daarnaast was zij in 1966 oprichter van de Nijmeegse Studenten Zaalhandbalvereniging Ha-Stu en van 1975-1981 trainer en coach bij de voormalige Handbalvereniging Haelen. Sinds 2005 is zij vicevoorzitter van het Gemengd Zangkoor Con Amore in Baexem en sinds 1997 voorzitter van de kerstcommissie. Sinds 2003 is zij vVrijwilliger bij de Parochie St. Johannes de Doper te Baexem en sinds 2005 voorzitter van de buurtvereniging De Dorpstraat in Baexem. Sinds 2006 is Smeets bovendien bestuurslid van de Seniorenvereniging St. Joseph (KBO, afdeling Baexem). Ook is Mia Smeets sinds 2009 vrijwilliger bij de KBO Limburg.

MIa Proficiat !                                                                                        

z 23 n 2014

Optreden Con Amore Hermitage Amsterdam

Op zondag 23 februari 2014 vond er om 14.00 uur in een volledig bezette Kerkzaal van de Hermitage Amsterdam een uniek concert plaats. Gemengd zangkoor Con Amore uit Baexem presenteerde  een gevarieerd programma met   liederen  van Russische componisten. Deze liederen werden eerder ten gehore gebracht tijdens het lustrumconcert in 2012 in de Bombardon in Heythuysen.

Onder  leiding van dirigente Veronika Peerboom-Chujanova verraste Con Amore  de toehoorders  met koren uit opera’s, volksmuziek en geestelijke liederen.  Het koor werd op de vleugel begeleid door Toon Konings. De liederen werden gepresenteerd met door Frits Criens, de stadsdichter van de gemeente Leudal, samengestelde gedichten die het karakter en de inhoud van elk lied weergaven. Dat was wel nodig want de meeste liederen werden  in het Russisch gezongen.

Afgaande op de enthousiaste reacties van het publiek werd het optreden van Con Amore zeer  gewaardeerd.  Aan het einde van het concert werd het koor beloond met  een staande ovatie.                                                                                                                         

Enkele reacties van de organisatie en vanuit het publiek:

Nogmaals veel dank voor de mooie dag gisteren in het museum.

Jullie waren een opvallend gezellig en goed georganiseerd koor. Wij kijken er met plezier op terug.     en....                                                                                                                                                          en                                                                                                                                                                                                 …. wat Con Amore afgelopen zondag heeft laten horen en zien was geweldig. Ik kan zeggen dat ik de muziek prachtig vond, ontroerend soms en soms indrukwekkend. Vanaf de opkomst tot en met het in ontvangst nemen van het slotapplaus stond er een professioneel koor met een geweldige uitstraling: een grote, krachtige eenheid.                                                                                              

En dan stond er ook  met Veronika nog een keer een dirigente voor de groep met een geweldige uitstraling, overtuigd van haar eigen kracht en de kunde van het koor, plus een glimlach waarmee ze de  zaal helemaal voor zich innam.

Mooiere resencies als deze kan een koor en de dirigent niet wensen.  Con Amore kan voldaan en met genoegen terugdenken aan dit optreden. Het was een van de hoogtepunten in het 32 jarig bestaan van het koor.

Gedicht dat Frits Criens schreef bij een der liederen van het programma:

Otsje Nash

Het Onze Vader uit de Russisch-orthodoxe liturgie.

 

Ontelbaar vaak al lovend aangeheven

Gepreveld of in stilte opgezegd

Het zijn gewone woorden, maar oprecht

Mattheüs heeft ze ons als steun gegeven

 

Die woorden brengen ons tot U steeds nader

En schenken U een heerlijk dankboeket

Ook nu weer zingen wij dit oud gebed

Een Russisch Otsje Nash, het Onze Vader

 

z 23 a 2014

Driekoningen Mis in Leveroy

Op 5 januari 2014 is Con Amore het nieuwe jaar goed begonnen met het opluisteren van de Driekoningenmis in Leveroy. Al meer dan 25 jaar is het een traditie om tijdens deze mis te komen zingen. De geweldige akoestiek en de prettige ontvangst maken dat het zingen in Leveroy altijd een fijn gebeuren is. Ook de koffie na afloop smaakt ons altijd prima.

De dirigent van het kerkoor, Hans Peeters, maakte ons een compliment over de vooruitgang die Con Amore de laatste jaren o.l.v. Veronika Peerboom gemaakt heeft.

We zullen begin 2015 weer onze opwachting in Leveroy maken.

Het eerstvolgende optreden van Con Amore zal op 23 februari plaatsvinden in de Hermitage in Amsterdam, alwaar wij ons Russisch repertoire ten gehore gaan brengen.

d 08 j 2014

Reactie uit Mengeringhausen

Gesangverein „Liedertafel“ Mengeringhausen e.V.

Volker Ashauer

Bad Arolsen Deutschland

Gemengd zangkoor „Con Amore“

Bad Arolsen den 07.11.2012

Sehr geehrte, liebe Sangesfreunde

Jos Theunissen u. Peter van Duijnhoven,

liebe Dirigentin Veronika,

liebe Sängerinnen und Sänger.

Euer Chorkonzert in unserer evangelischen „St  Georg“ Kirche in Mengeringhausen war auch für unsere Sängerinnen und Sänger der Liedertafel, sowie für die Zuhörer ein besonderes Erlebnis und wird in guter Erinnerung bleiben.

Wir hoffen, dass Eure Konzertreise nach Bad Arolsen für eure Sangesfreunde in guter Erinnerung bleibt.

Wir Sangesfreunde der „Liedertafel“ Mengeringhausen wünschen Euch vom Zangkoor „Con Amore“

Noch viele Jahre gemeinsames Singen und Freude am Chorgesang.

Herzliche Grüße,

auch im Namen aller Sängerinnen und Sänger,

Volker Ashauer, Vorsitzender

Anlage: Zeitungsausschnitt vom Chorkonzert in Mengeringhausen

 

a 22 b 2012

Lustrumconcert 23 Juni 2012

Sfeervolle Russische muziek in De Bombardon

Gemengd zangkoor Con Amore uit Baexem bestaat dit jaar 30 jaar. In het kader van dit lustrum geeft het koor op zaterdag 23 juni  om 20.00 uur een concert in De Bombardon in Heythuysen. Het bijzondere aan dit concert is dat het hele programma voor de pauze bestaat uit liederen van Russische componisten. De meeste gezongen in de oorspronkelijke taal. 

In het verleden werden de lustrumvieringen door Con Amore telkens weer aangegrepen om een bijzonder concert te geven. Velen zullen zich nog de uitvoeringen van “Jesus Christ Superstar” herinneren bij gelegenheid van het eerste en tweede lustrum in 1987 en 1992.  Bij het 15 jarig bestaan werd de sporthal van Baexem omgetoverd tot een bioscoop onder het motto “Con Amore goes to the Movies”. Het 25 jarig jubileum werd gevierd met een prachtig concert waarbij liederen van de afgelopen 25 jaar ten gehore werden gebracht onder leiding van de drie dirigenten die Con Amore geleid hadden in die periode.

Tijdens de voorbereidingen van het 30 jarig bestaansfeest werd door de, op dat moment pas aangetreden in Minsk (Wit Rusland) geboren, dirigente het idee geopperd het publiek te verrassen met het zingen van een aantal liederen van Russische componisten. Onder de bezielende leiding van Veronika Peerboom-Chujanova heeft Con Amore vanaf januari hard gewerkt aan de voorbereidingen van het concert. De eerste maanden werd er tweemaal in de week intensief gerepeteerd. De repetities werden telkens voorafgegaan door het oefenen van de uitspraak van de Russische taal.  Het enthousiasme voor deze muziek is bij de koorleden zo groot dat slechts bij uitzondering repetities worden verzuimd. Voor de pauze van het Lustrumconcert worden de Russische liederen  ten gehore gebracht. Het betreft operamuziek,  geestelijke muziek en volksliederen van componisten als Alexander Arkhangelsky,  Nicolai Titov, Alexander Borodin en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.                                                                                                             

Na de pauze staan liederen op het programma die de laatste 30 jaar gezongen zijn tijdens de vele concerten die Con Amore in die periode gaf.Een deel van de liederen wordt a capella gezongen. Bij de overige liederen wordt het koor begeleid door de vaste pianist Jos Grootjans en door het Trio Laroche (viool, gitaar en accordeon). Het geheel staat onder deskundige leiding van Veronika Peerboom-Chujanova.  Velen hebben het afgelopen jaar kunnen vaststellen dat zij in staat is de koorleden op een fantastische manier te boeien en zo hen te laten doen wat zij voor ogen heeft. Het concert wordt, zoals het publiek gewend is van Con Amore bij jubileum- en lustrumconcerten, gepresenteerd in een sfeervol aangeklede zaal met verrassende licht- en beeldeffecten.                                                                                                                                         De toegangsprijs voor het Lustrumconcert bedraagt € 15,-.  Leden van de Rabobank Maas en Leudal kunnen bij inlevering van de kortingscoupon uit het ledenmagazine “Dichterbij” een korting krijgen van € 2,50.  Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor en via een van de volgende telefoonnummers (0475 452137 en 0475 452698) te bestellen. Ook kunnen kaarten besteld worden via de volgende e-mailadressen (jostheunissen@wanadoo.nl en p.vanduijnhoven@hetnet.nl).

Als voorbereiding op het Lustrumconcert is gezocht naar een bijzondere locatie buiten de regio om het programma van het Lustrumconcert uit te proberen. Deze locatie is gevonden in de concertruimte van het Jheronimus Bosch Art Center,  Jeroen Boschplein 1 in ’s-Hertogenbosch.  Hier vindt op zondag 10 juni om 14.00 uur een try-out concert plaats.

De maand juni wordt afgesloten met een concert op de Floriade te Venlo op zaterdag 30 juni. Dit concert vindt plaats om 14.00 uur onder het motto Voices of the Valley.

z 03 r 2012