Nieuws

 

Kerstconcert 2018

Het traditionele kerstconcert, dat op 16 december plaatsvond, was dit jaar weer een succes.  Het gevarieerde programma werd opgeluisterd door jong talent Maud van den Berg uit Broekhuizen en een drietal doedelzakspelers van Murrayfields Regiment o.l.v. Geert Thissen. Als altijd werd het koor gedirigeerd door Veronika Peerboom-Chujanova en begeleid door Toon Konings op de piano.

Op het repertoire stonden een vrolijk Russisch Kerstlied, enkele Engelse en Duitse kerstsongs en natuurlijk ook een Limburgs kerstlied. Maud zong enkele  zelfgeschreven composities en een paar popsongs en begeleidde zichzelf daarbij op de gitaar. Tot slot heeft zij Stille Nacht gezongen met het koor, wat een geheel nieuwe beleving was, zowel voor ons koor als voor Maud. De doedelzakspelers gaven met hun bijzondere instrumenten een warme Schotse sfeer aan het concert.

Het kerstverhaal dat in het Limburgs door een van onze koorleden werd verteld was grappig en heel herkenbaar. De herinneringen aan vroeger kwamen bij iedereen naar boven.

De middag werd afgesloten met een Kerstwens namens bestuur, dirigent en koorleden: Soms is een glimlach, een licht van vriendschap, een toegestoken hand genoeg als begin van vrede op aarde . Wij wensen u en uw naasten liefdevolle Kerstdagen een heel gelukkig 2019.

Kortom: een bijzonder sfeervolle middag waarvan het publiek, maar ook alle koorleden bijzonder hebben genoten.

 

g 21 r 2018

Koorscholing

Koorscholingsdag  Gemengd Koor Con Amore Baexem

Op zaterdag 17 november 2018 vindt er een koorscholingsdag plaats  die georganiseerd wordt door Con Amore.

Het koor telt circa 50 leden, afkomstig uit de regio Baexem en verre omgeving. Omdat de mannenstemmen momenteel enigszins in de minderheid zijn, is het koor op zoek naar mannen die ons koor kunnen versterken en op deze dag vrijblijvend kunnen aansluiten. Naast mannen die voorheen al in een koor gezongen hebben en deze prachtige hobby misschien opnieuw willen oppakken, zijn ook mannen zonder koorervaring van harte welkom. Deze koorscholing zal aantonen dat iedereen zingen leren kan.

De dag wordt muzikaal verzorgd door de heer Harrie Spronken. Deze pur sang musicus, die in 2011 de prestigieuze Limburgse Koorprijs ontving, is naast solist, pianist,docent, componist en dirigent een bevlogen autoriteit op het gebied van koorscholing.

Deze koorscholingsdag vindt plaats in Baexheimerhof te Baexem en start om 10.00 uur. Na een korte middagpauze waarin een lunch wordt aangeboden gaan we door tot 14.00 uur. Deze sessie is gratis voor onze koorleden en  gasten.

Belangstellenden kunnen zich i.v.m. de organisatie aanmelden bij ons secretariaat Mevr. Miet Janissen, tel. 0475 332711, emailadres  m.janissen @conamorebaexem.nl  of middels een van onze leden.

De wekelijkse repetities worden gehouden op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur in de Baexheimerhof te Baexem en staan onder de deskundige leiding van Veronika Peerboom-Chujanova.

 

o 22 e 2018

Lustrumconcert Con Amore

Frisse impuls door uitdagend repertoire

Con Amore schittert met lustrumconcert.

Con Amore heeft de viering van het 35-jarig jubileum op 30 september in een uitverkochte Bombardon te Heythuysen op een wel heel aparte manier ingevuld. Het thema ‘leven in vrijheid’ werd op een originele wijze muzikaal aangekleed en kreeg indrukwekkend vorm mede dankzij de inbreng van een strijkers- en slagwerkwerkensemble. Daarbij zorgde de stadsdichter van Leudal Frits Criens voor  een vloeiende tekstuele verbinding van muziekstukken die een indringend beeld gaven hoe vrijheid door de eeuwen heen bevochten werd , maar ook gevierd . Het concert kende een lange periode van voorbereiding en werd voor elke bezoeker een oor- en oogstrelend samenspel van klank, taal en licht.

Con Amore zette, onder de eminente leiding van dirigente Veronika Peerboom-Chujanova en met Toon Konings achter de piano, een nieuwe stap vooruit met dit concert. Het 53-koppige koor verstaat de kunst jong te blijven, niet alleen door nieuwe aanwas, maar zeker ook door een vernieuwend, uitdagend repertoire dat het koor telkens een frisse impuls geeft. “Leven in vrijheid” was dit keer het centrale thema waarin met name hoop de boventoon voerde in een tijd van oorlogsdreiging, vluchtelingenproblematiek en wereldwijd niet aflatend geweld.

Muzikale rondgang

Muziekliefhebbers uit Midden-Limburg  beleefden een prima avond met een muzikale rondgang door de eeuwen heen waarin afwisselend droefenis en verdriet, maar vooral ook vreugde en geluk doorklonk. Gemengd koor Con Amore werd muzikaal begeleid door de violisten/cellisten van strijkensemble Pieters uit Dilsen-Stokkem o.l.v. Michel Pieters en het slagwerkensemble fanfare Aurora uit Baexem o.l.v. Ruud Joris. Het programma telde 21 werken, waaronder L’Homme armé (Josquin Desprez), Osternmysterium uit de opera Faust (Anton Radziwill), Verleih uns Frieden (Mendelsohn), O Fortuna uit Carmina Burana (Orff), Everybody sing freedom (negrospiritual), Mag ik dan bij jou… (arr. Jetse Bremer), La vie en rose (arr.Veronika Chujanova) en Let the sunshine in (Macdermot).

Met een klaterend applaus maakte het enthousiaste publiek duidelijk dat alle inspanningen een prima rendement hadden opgeleverd. Reikhalzend wordt naar het volgend lustrumconcert uitgekeken!

a 25 j 2018

Concertreis 2017

2017  Con Amore 35 jaar                                                                                                                  Con Amore bezocht Noord Holland
Op 16, 17 en 18 juni jl. brachten de leden van Con Amore ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan een bezoek aan Noord Holland. Op 17 juni werd een concert gegeven in de Martinuskerk in Medemblik en op 18 juni luisterde het koor een eucharistieviering  op in de Laurentiuskerk in Alkmaar. Hieronder enkele publicaties die betrekking hebben op deze optredens.
Website van de Stichting Bonifatiuskerk (www.bonifatiusmedemblik.nl):          
Con Amore inloopconcert

Datum: 17 juni 2017 12:30 - 13:00
Locatie: Bonifaciuskerk Medemblik
vanwege een begrafenisplechtigheid in onze Bonifaciuskerk
is dit concert verplaatst naar de Martinuskerk in de Ridderstraat (om de hoek) !
Het interessante koor Con Amore uit Baexem (Limburg)
o.l.v. (de van oorsprong Wit-Russische) Veronika Peerboom-Chujanova (uit Minsk)
begeleiding: Toon Konings
besteedt een concertreisje aan Noord-Holland (noord) en kon Medemblik niet overslaan !
Tussen de stoomtrein en boot door komen ze een halfuurtje optreden in onze Bonifaciuskerk
met een gevarieerd repertoire:
Mozart, Stainer, Gounod, Händel, Mendelssohn, Jenkins ...
maar ook Gabriella's Song (uit film: As it is in Heaven)
Gratis inloop !
Vrijwillige bijdrage aan de uitgang ...
Aanvang 12.30 uur

Op ‘Medemblik Actueel’:
MEDEMBLIK Op zaterdag 17 juni treedt het gemengd koor Con Amore  uit het Limburgse Baexem tussen de middag GRATIS op in de Martinuskerk in Medemblik. Het repertoire is gevarieerd, van eigentijds tot klassiek: van Gabrielle’s song (uit: As it is in Heaven) tot Karl Jenkins’ Adiemus en Mozart’s Dona nobis pacem !
Vanwege een lustrum bezoekt het koor dit weekend  Noord-Holland-noord en een ritje met de stoomtrein brengt het gezelschap vanzelf in het mooie Medemblik ! Tussen de trein en de boot is een klein concert gepland.
Het koor bestaat uit ruim 50 leden en staat onder leiding van (de Wit-Russische) Veronica Peerboom-Chujanova met begeleiding van Toon Konings.
De moeite waard om even te komen luisteren !
Dit concert is verplaatst naar de Martinuskerk in verband met een begrafenisplechtigheid in de Bonifaciuskerk.
• Zaterdag 17 juni 2017
• Aanvang 12.30 uur
• Martinuskerk – Ridderstraat 5 – Medemblik
• Entree GRATIS (vrijwillige bijdrage welkom)

Op de website van de Matthias-Laurentius parochie Alkmaar:
Gemengd koor Con Amore uit Baexem bezoekt Noord Holland

 
Gemengd zangkoor Con Amore uit Baexem (gelegen bij Roermond) viert dit jaar het 35 jarig bestaansfeest. In het kader van dit lustrum bezoekt Con Amore op 16, 17 en 18 juni diverse steden in  Noord Holland en treedt op in Medemblik en in Alkmaar:  op 17 juni om 12.30 uur in de Bonifatiuskerk in Medemblik en op 18 juni om 11.00 uur tijdens een eucharistieviering  in de Laurentiuskerk in Alkmaar.               
Architect van deze kerk ook wel Alkmaarse Cuyperskerk genoemd is de Roermondse architect Pierre Cuypers. Op de terugreis naar Baexem heeft het koor een bezoek gepland aan Kasteel de Haar (in Haarzuilens), eveneens een creatie van Cuypers. Op deze manier wordt zondag 18 juni voor het koor een echte ‘Cuypersdag’.
Het Gemengd zangkoor Con Amore bestaat uit ruim 50 actieve leden. Het koor staat onder leiding van de in Wit Rusland geboren Veronica Peerboom-Chuyanova. Con Amore wordt begeleid door pianist Toon Konings. Het repertoire van het koor bestaat uit een afwisseling van klassieke gezangen met eigentijdse muziek.
Hoewel Con Amore een profaan koor is, worden ook regelmatig kerkdiensten opgeluisterd met meerstemmige missen en passende koorwerken. Zo werden tijdens concertreizen H. Missen opgeluisterd in de Sint Salvatorskathedraal in Brugge (B) (2007) en in de St. Johannes Baptist Kirche in Bad Arolsen (D) (2012).
In 2014 verzorgde het koor een optreden met liederen van Russische componisten in de Kerkzaal van Hermitage Amsterdam.

n 11 i 2017

Koorscholingsdag

Koorscholingsdag  Gemengd Koor Con Amore Baexem

In 2017 bestaat het koor 35 jaar en viert dit 7e lustrum onder andere met een groots opgezet lustrumconcert in het najaar van 2017.

De voorbereiding hierop start op 15 oktober a.s. wanneer het koor een koorscholingsdag organiseert.

Het koor telt ruim 50 leden, afkomstig uit de regio Baexem en verre omgeving. Omdat de mannenstemmen momenteel enigszins in de minderheid zijn, is het koor op zoek naar mannen die ons koor kunnen versterken en op deze dag vrijblijvend kunnen aansluiten. Naast mannen die voorheen al in een koor gezongen hebben en deze prachtige hobby misschien opnieuw willen oppakken, zijn ook mannen zonder koorervaring van harte welkom. Deze koorscholing zal aantonen dat iedereen zingen leren kan. Voor hen die bereid zijn met ons koor verder te gaan, wordt een gratis kooropleiding aangeboden. De eerste twee maanden is eveneens geen contributie verschuldigd.

De dag wordt muzikaal verzorgd door de heer Harrie Spronken. Deze pur sang musicus, die in 2011 de prestigieuze Limburgse Koorprijs ontving, is naast solist, pianist,docent, componist en dirigent een bevlogen autoriteit op het gebied van koorscholing. Sinds 2012 houdt hij zich eveneens intensief bezig met het wel en wee van de ouder wordende stem.

Deze koorscholingsdag vindt plaats in een bijzondere lokatie: de “Boskapel” Hornerheide, Horn en start om 10.00 uur. Na een korte middagpauze waarin een lunch wordt aangeboden gaan we door tot 14.00 uur. Deze sessie is gratis voor onze koorleden en voornoemde gasten.

Belangstellenden kunnen zich t/m 14 oktober a.s aanmelden bij ons secretariaat Mevr. Miet Janissen, tel. 0475 332711, emailadres  m.janissen @conamorebaexem.nl  of middels een van onze leden.

De wekelijkse repetities worden gehouden op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur in de Baexheimerhof te Baexem en staan onder de deskundige leiding van Veronika Peerboom-Chujanova.

a 06 e 2016