Doe mee met het gezelligste gemengd koor van Leudal.

Lustra.

Vanzelfsprekend wil een koor zich bij een lustrum van de beste kant laten zien. De muzikale optredens bij de verschillende lustra zijn hier voorbeelden van. Op grootse wijze werd in 1987 het eerste lustrum gevierd, waarbij het koor onder leiding van Luc Jakobs de Eucharistieviering opluisterde met een Braziliaanse mis en samen met solisten de rockopera Jesus Christ Superstar uitvoerde in concertvorm. Bij gelegenheid van het tweede lustrum in 1992 werd o.l.v. Luc Jakobs de Missa Brevis van Ton de Leeuw uitgevoerd. Bij kasteel Baexem werd op een dynamische wijze Jesus Christ Superstar op de planken gezet, gespeeld en gezongen door koor en solisten onder begeleiding van een combo. Bij het derde lustrum in 1997 gingen onder de enthousiaste leiding van Pieter Steenvoorden in een tijdsbestek van 2,5 uur films van wereldfaam de revue passeren met ” Con Amore goes to the movies”. Het koor zong titelsongs, terwijl de cinema-omlijsting een bijzondere sfeer opriep. Het vierde lustrum werd op een meer bescheiden muzikale manier gevierd. Wel maakte het koor een concertreis.

Het vijfde lustrum in 2007 werd groots gevierd. Het programma van de jubileumviering was erop gericht het gehele jaar 2007 zoveel mogelijk doelgroepen te betrekken bij deze viering, om zo het maatschappelijk belang van de muziek in het algemeen en koorzang in het bijzonder uit te dragen. In dit kader werd een symposium “koorontwikkeling” voor zusterverenigingen georganiseerd en werden meerdere concerten gegeven. Hoogtepunt was het jubileumconcert onder leiding van Jo Huijnen. Bij dit concert werd medewering verleend door de oud-dirigenten Luc Jakobs en Pieter Steenvoorden en traden solisten op die bij vorige lustra eveneens een bijdrage hadden geleverd. Topmuziekstukken uit de 25 achterliggende jaren werden ten gehore gebracht.

Bij het 6e lustrum in 2012 werd een prachtig concert  gegeven in de Bombardon in Heythuysen, waarbij het programma voor een groot gedeelte bestond uit Russische liederen. Eveneens werd er een concertreis gemaakt. Bij het 7e lustrum in 2017 was het thema ‘leven in vrijheid’. Dit werd op een originele wijze muzikaal aangekleed en kreeg indrukwekkend vorm mede dankzij de inbreng van een strijkers- en slagwerkwerkensemble. Daarbij zorgde de stadsdichter van Leudal Frits Criens voor  een vloeiende tekstuele verbinding van muziekstukken die een indringend beeld gaven hoe vrijheid door de eeuwen heen bevochten werd, maar ook gevierd.  

Concertreizen.

In 2002 werd bij gelegenheid van het vierde lustrum voor het eerst in de geschiedenis van het koor een tweedaagse concertreis gemaakt. De reis ging naar het stadje Neuerburg in de Eifel (Dld.). Eveneens maakten we in dat jaar een concertreis naar Burg Reuland in België. In 2007, bij gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het koor, werd een 3-daagse concertreis gemaakt naar Brugge in België met daarbij tevens het opluisteren van de indrukwekkende dodenherdenking in Ieper.

In 2012, bij het 30-jarig bestaan van het koor, werd een 3-daagse concertreis gemaakt naar Bad Arolsen in Duitsland. Op dag 2 werd `s morgens in de “Steinerer Saal”  van het “Residenzschloss Arolsen” een kort concert gegeven.`s Middags mocht het koor een staande ovatie in ontvangst nemen na het concert  in een bomvolle  St. Georgkirche  in Mengeringhausen. Op dag 3 zorgde het koor voor de muzikale opluistering van de Eucharistieviering in de St. Johannes Baptist Kirche in Bad Arolsen.

In 2017 bij het 35 jarig bestaan werd een 3-daagse concertreis in Noord Holland gemaakt. Dag 1 werd gebruikt om de omgeving te verkennen. Op dag 2 werd een concert gegeven in de Martinuskerk in Medemblik en op dag 3 luisterde het koor een eucharistieviering op in de Laurentiuskerk in Alkmaar.