De dirigenten.

In 1982 besluit een groepje mensen uit Baexem een koor op te richten. Op 7 september in dat jaar is de oprichting een feit. Er wordt een bestuur gevormd en “gezellig” gezongen. Na enkele maanden neemt alles serieuze vormen aan en gaat er een bloeiende vereniging ontstaan. 

Voor de kwaliteit van een koor is de man of vrouw die de muzikale leiding heeft, ontzettend belangrijk. 3 dirigenten hebben in de eerste 29 jaar ervoor gezorgd dat het koor een grote bekendheid verworven heeft in de regio.De eerste 10 jaar werd het koor geleid door Luc Jakobs, die in 1992 opgevolgd werd door Pieter Steenvoorden. In 2000 werd het dirigentenstokje overgedragen aan Jo Huijnen. Ieder van hen drukte op eigen wijze een stempel op het koor en ieder heeft op z’n eigen manier  bijgedragen aan het muzikale niveau.

Vanaf 2011 staat het koor onder de deskundige en inspirerende leiding van Veronika Peerboom-Chujanova, geboren in Minsk (Wit-Rusland). Zoals velen hebben kunnen vaststellen, is zij in staat de koorleden op een fantastische manier te boeien en hen te laten doen wat zij voor ogen heeft.