over ons

Con Amore is een goed amateurkoor met de basis in de gemeente Leudal. De meer dan 60 koorleden komen uit verschillende Midden-Limburgse gemeenten langs de Maas. Con Amore staat bekend om zijn veelzijdig repertoire. Klassiek, musicals, volksliederen, spirituals, gospels, arrangementen van popsongs. Con Amore zingt liederen in vele talen, uit diverse culturen. In 2012 is door onze dirigente het repertoire aangevuld met Russische liederen. Een deel van de liederen wordt a capella gezongenen. Piano begeleiding wordt verzorgd door onze vaste pianist Toon Konings.  Hoewel Con Amore een profaan koor is, worden ook kerkdiensten opgeluisterd met meerstemmige missen en passende koorwerken.

De verdeling tussen mannen- en vrouwenstemmen is ongeveer 1/3 - 2/3.

Het koor is aangesloten bij de KBZON (Koninklijk Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen in Nederland). 

Onervaren en ervaren zangers zijn van harte welkom!

Als geinterresseerde wordt je gekoppeld aan een ervaren zanger(es) die je begeleiding en ondersteuning biedt. We zijn een gezellige en hechte groep en we blijven investeren om koorzang op niveau te blijven invullen, individueel te blijven leren en waar nodig/mogelijk te groeien door het investeren in koorscholing en het aantrekken van nieuwe zangers en zangeressen. 

Uitvoeringen.

Buiten de jubileumconcerten zijn er jaarlijks veel momenten aan te wijzen waarop het koor, buiten en binnen Baexem, laat horen tot welke muzikale prestaties het in staat is; o.a. bij lente- en kerstconcerten, waarbij ook andere (gast)koren optreden. Eveneens bij het gezamenlijk optrekken van de drie muziek verenigingen in Baexem. Een  terugkerend evenement van Fanfare Aurora, Schutterij St. Jan, beiden uit Baexem, en Con Amore.

Jubileumboek 25 jaar Con Amore en Jubileumfolder 40 jaar Con Amore.

Bij gelegenheid van het 25 jarig jubileum van Con Amore is een jubileumboek uitgegeven. Dit boek geeft een weergave van wat zich in die 25 jaren heeft afgespeeld. Het boek,dat nog verkrijgbaar is bij de penningmeester, is tevens rijkelijk voorzien van foto’s. Bij het 40 jarig jubileum is er een Jubileumfolder uitgebracht met foto's en wetenswaardigheden over de recente jaren.