Kerst met Vrienden, 16 december 2023, Grathem

Gepubliceerd op 23 november 2023 om 09:00

Op 16 december a.s. bieden wij een mooi muzikaal programma voor alle inwoners van Leudal en omstreken. Bijzonder is dat wij dit concert  in een andere kern houden dan onze bakermat Baexem. Het concert vindt plaats in de sfeervolle kerk van Grathem.

Wij hebben het koor Druzhba (Oekraïens voor Vriendschap) uit Helmond uitgenodigd. Dit koor verzorgt een deel van het programma en zingt voornamelijk Oekraïens. Wij geven daarmee uiting aan de vriendschap tussen alle koorleden en de vriendschap die haast als vanzelf ontstaat bij samenzang. Muziek verbindt, in welke taal dan ook. Graag willen wij dat aan u laten horen.

Als afsluiting zullen beide koren tezamen het bekende Stille Nacht in verschillende talen zingen.

Al met al belooft het een prachtig en gevarieerd concert te worden. U bent van harte welkom op zaterdag 16 december 2023 om 19.30 u in de sfeervolle Sint-Severinuskerk in Grathem. 

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is uiteraard van harte welkom.

Het concert is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leudal.

Gemengd koor Druzhba                             

Het gemengd koor Druzhba uit Helmond is in 2011 opgericht en zingt voornamelijk koormuziek uit  Oekraïne. Het koor draagt de naam DRUZHBA dat in de Oekraïense taal VRIENDSCHAP betekent. Koor Druzhba bestaat momenteel uit 24 leden. Zij proberen de zeer rijke cultuur van de oorspronkelijke Oekraïense folklore uit te dragen. Tijdens dit Kerstconcert zullen zij een aantal indrukwekkende en gevoelige Kerstliederen uit Oekraïne zingen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.