Afscheid van Pasto(o)r VanKan: Veni, vidi, vici

Gepubliceerd op 22 september 2023 om 19:41

Tijdens het afscheid van Pastoor Vankan heeft Con Amore Baexem op de botsautobaan diverse liederen gezongen. 

 

In de Baexheimerhof heeft Marieke namens het koor afscheid genomen. De tekst is hieronder opgenomen. 

Pastoor VanKan,

Veni, vidi, vici. Deze woorden, ooit geuit door Julius Caesar, lijken wel voor u gemaakt. U kwam, zag en liet een onuitwisbare indruk achter in Baexem.

Ruim 10,5 jaar stond u aan het roer van het Cluster Tabor, met vijf parochies onder beheer. Tijdens deze periode kent parochie Johannes de Doper in Baexem veel hoogtepunten. Het talent om de boodschap van God relevant te maken voor het hier en nu is bewonderenswaardig. Direct, openhartig en altijd bereid tot een goed gesprek, weet u mensen te verbinden. Zowel tijdens de drukbezochte diensten als op de rustigere momenten is de boodschap duidelijk: de kerkdeuren staan altijd open.

Velen kennen u als een dierenvriend. De wandelingen met de hond zijn een vertrouwd gezicht, net als de jaarlijkse dierenzegeningen. Een frisse draai aan de openluchtmissen en het enthousiasme voor Sint Nicolaas is aanstekelijk.

In Baexem bent u meer dan alleen de pastoor. Actieve deelname aan het verenigingsleven, van Jeu de boules toernooien tot de bonte avonden van de Plekploasters, laten u zien als een man van actie, soms impulsief, maar altijd met een duidelijk doel voor ogen.

De beslissing om een nieuwe weg in te slaan en de taak als pastoor neer te leggen is een keuze die we respecteren. Hoewel we u graag langer bij ons hadden gehad, kijken we uit naar de mogelijkheid om u weer vaker te ontmoeten. Bijvoorbeeld tijdens ons kerstconcert in Grathem, de nieuwe woonplaats.

 

Hartelijke groeten,

Bestuur, leden en dirigente Con Amore Baexem.

 

P.S. Voor een terugblik op uw bijzondere band met de goed heiligman, bij uw onverwachte bezoek aan het koor, check de video.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.